Alle Films Kijken “AFK-Box” Review

De mediaspeler van alle films kijken is net als de dit is tv mediaspeler al ongeveer een jaar op de markt en voorzien van XBMC(kodi) custom software met de werking van diverse add-ons voor het on-demand kijken van diverse films en series.
Met deze Alle Films Kijken AFK-Box review ga ik met jullie een aantal zaken bespreken levering, eerste x opstarten en wat de mogelijkheden en opties zijn van deze mini mediaspeler.

afk-box-films

Alle Films Kijken “AFK-Box” Review

De Levering

Wij namen contact op met AlleFilmsKijken.com of het mogelijk was om een review over hun te schrijven en dat we het apparaat kregen opgestuurd. Helaas kregen we dat niet voor elkaar maar kregen wel het apparaat in bruikleen zodat we hem na 2 weken weer retour mogen doen en als we hem willen houden het alsnog betalen.
We kregen een korting voucher van de medewerker opgestuurd zodat voor het administratieve gedeelte gewoon een bestelling mochten doen en zo in het normale afhandeling proces verwerkt werd.
Na bestelling op een maandag rond 12:00 kregen we s’avonds de melding dat deze verzonden was en volgende dag werd het pakket aangeboden we hadden het volledige pakket genomen incl. wifi en afstandsbediening.

Aansluiten en Opstarten de eerste Keer

Het aansluiten volgens schema wat in de handleiding staat en ook op de website is redelijk eenvoudig daarna start de afk-box op en dan moet je hem volgens de handleiding eerst verbinden met wifi als je die optie hebt deze hebben we dus dat deden we dan gelijk na enkele minuten was volgens ons het updaten klaar maar toch bleven we netjes volgens de richtlijnen 10 minuten wachten zodat alles klaar was.
De resolutie is 1280×720 hier namen we even contact voor op waarom dit niet 1920×1080 is en werd ons uitgelegd dat bijna al het online materiaal in 720 format te vinden is en dat dan met een grotere resolutie slechter beeld geeft.
We hadden gelijk even alle menu’s doorlopen wat soms enkele seconden duurt eer ze open gaan maar voor de rest vrij soepel en overduidelijk menu wat voor iedere leek wel te begrijpen is.

Afspelen Fims en Series

We gaan eens beginnen waar de box voor bestemd is uiteindelijk en dat is natuurlijk het bekijken van films en series vanaf het internet door naar het tja duidelijker kan het niet “Films Kijken” menu te gaan krijg je diverse opties van categorieën met diverse films we openen eens “trending” na enkele seconden opent hier een rij vol films van de laatste tijd ook een paar oude films bevinden zich hier tussen maar denk dat deze dan “trending”op dit moment zijn zoals de vele horror films rond deze tijd na een klik op de knop opent zich een menu met diverse bronnen waar je uit kan kiezen we kiezen de bovenste (VK) en het afspelen van de film begint  en gelijk met ondertiteling als ik het menu omhoog haal zie je duidelijk staan wat alles is en kan ik de film pauzeren of ondertiteling synchroniseren tot wel 10 minuten (ben je trouwens wel lang mee bezig om heel die rij af te gaan haha)
Series afspelen werkt het zelfde alleen dan via het “Series Kijken” menu.

Sport

Ook aan sport is gedachte met een categorie waar alle Nederlandse sport streams zich hebben verzameld en waar je makkelijk je favoriete sport zender kunt bekijken met Nederlands commentaar.

Extra’s

Er staat nog veel meer op zoals Youtube, XXX, documentaire’s, muziek, kinder filmpjes en aflevering gemist. Het muziek gedeelte vond ik wel interessant je kan bv je soundcloud of spotify id koppelen en dan speel je je afspeel lijsten direct af op je tv soms vond ik dit wel haperen maar denk dat dit nog in ontwikkeling is.

afkbox-review

Crash Test

Bart en ik hebben samen een zogenaamde crash test ontworpen voor deze apparaten die we telkens gaan uitvoeren.

Test 1: Alle knoppen van afstandsbediening herhaaldelijk achter elkaar indrukken.
Resultaat: Box blijft hangen, start opnieuw op of moest even zelf stekkertje eruit en terug erin plaatsen voor herstart.

Test 2: Mediaspeler aanzetten dan verwijderen van SD-Kaart en uitschakelen.
Resultaat: 1e keer niks aan de hand, 2e en 3e ook niks nu hebben te horen gehad dat er een fail-safe ingebouwd is dat bij uitval altijd de afk-box theme geladen word.

Wat Kost het?

De Alle Films Kijken “AFK-Box” is verkrijgbaar vanaf €89,95 en het complete pakket met afstandsbediening €119,95 er is ook nog een extra pakket (extended) deze heeft nog een homplug bijgeleverd zodat je altijd een vaste aansluiting hebt.
De WiFi verbinding werkt natuurlijk wel maar je moet wel een download in huis via wifi van min 20Mb/s hebben en dat hebben nog niet alle huishoudens.
Maar voor de prijs van €89,95 vind ik dit een prima product ook voor de support die ze leveren en het up-to-date houden van je software!

 

Resultaat

4-star-image1

Pros

  • Overzichtelijk
  • Snelle levering en Prijs
  • Diverse Extra’s

Cons

  • Soms traag (maar door middel van herstart te verhelpen)

Lees ook de vergelijking review tussen de AFK-Box en de Dit is TV Box

Wil je meer weten over “de AFK-Box”  bezoek dan de AlleFilmsKijken website

Meer reviews lezen kan je hier

7 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *