De “AFK-Box 2” Review van Alle Films Kijken

We hebben er even op moeten wachten maar hier is ie dan de review van de opvolger van de AFK-Box hoe ken het ook anders de AFK-Box 2 (origineel 🙂 )
Volgens de ontwerpers van dit systeem is er niet heel veel veranderd aan de software dan die de huidige AFK-Box al had gewoon zelfde menu alleen een paar extra’s.
Deze box heeft dus ook een custom kodi software menu voorzien van de meest gebruikte add-ons.
In deze AFK-Box 2 review ga ik de volgende punten met u bespreken: levering, is het nou een beter apparaat, wat is er veranderd,wat vinden wij ervan en het kostenplaatje.

afkbox 2 beste medispeler

AFK-Box 2 review van Alle Films Kijken

De Levering

Deze keer namen we geen contact op met AlleFilmsKijken omdat we graag zouden willen zien hoe de levering was zoals wij deze ook bij de andere bestelden.
De website is sinds vorige keer aardig veranderd en ziet er strak ook de uitgebreide product beschrijving vinden we al een uitnodiging om deze te kopen na het doorlopen van de afreken stappen van onze bestelling kregen we keurig een email dat deze in behandeling is genomen.
Onze bestelling was op vrijdag +/- 11:30 en rond 18:00 kregen we een email dat deze verzonden was zaterdag werd bij ons het pakket geleverd door PostNL netjes en op tijd.
Hierin is dus weinig veranderd nog steeds net als onze vorige bestelling zonder dat ze weten wie bestelde werden we goed geholpen (de bezorging was ook op mijn adres i.p.v. Jhon’s deze keer)

Is het Apparaat nu zoveel beter?

Na het uitpakken etc zien we dat de box wel erg veel lijkt op een Amlogic M8 of M8S alleen dan met het logo AFK-Box en mooie handleiding erbij met de standaard uitleg.
Ik heb Allefilmskijken een email gestuurd of ze mij konden uitleggen of het een m8 was of niet hier kreeg ik binnen een halve dag netjes een antwoord op van “Susanne” dat het wel degelijk een M8S is maar dat deze custom gemaakt werd voor hun en niet alleen de buitenkant maar dat de chip een S812-H is voor hardware verwerking van DTS geluid (dit dien je wel zelf in te stellen bij systeem, standaard staat dit nog niet ingeschakeld) en de nand flash Hynix vervangen is voor een eMMC voor een snellere verwerking en dat het besturingssysteem is vervangen voor puur Linux Openelec.
Normaal is dus een M8S +/- voor €80,- overal wel te krijgen maar dan natuurlijk een standaard versie of een clone ervan ook natuurlijk niet voorgeprogrammeerd. Ook de standaard ingebouwde Dual Wifi adapter is mooi meegenomen.
We zien na het opstarten dat deze zeker wel een stuk sneller dan zijn voorganger is binnen enkele seconden en zagen we het vernieuwde AFK-Box menu wat wel wat veranderd is.

Wat is er veranderd bij de AFK-Box 2?

Wat is er dan veranderd ten opzichte van de AFK-Box het super makkelijke nieuwe menu met diverse opties brengt je zo bij de afdelingen waar je moet wezen bv On-demand brengt je na films series youtube etc, openen en afspelen werkt wel zoveel sneller wat het echt een plezier maakt om door alles snel heen te bladeren.
Voor de rest gewoon makkelijk in gebruik maar het belangrijkste is wel dat deze gewoon SNEL is wat mij gewoon opvalt 🙂
Wel liep de box bij sommige items wel vast maar dit heeft te maken met de addons dat ze net niet iets kunnen verwerken en dan herstarten dit is bij de vorige Kodi boxen ook zo.

Geen Android

De andere boxen gebruiken Android de AFK-Box 2 niet dit maakt deze juist wel zo snel omdat een Android besturingssysteem veel ram opneemt helaas kun je dan geen items zoals Netflix of spelletjes van playstore installeren maar daar gebruik ik een tablet voor.

Gebruik

Het afspelen van items gaat lekker vlot maar zo nu en dan een inactieve bron erbij maar dan kies je de volgende en dat werkt dan ook meteen goed met ondertiteling.
Sport is ook veranderd zo te zien wat uitgebreider en er is van alles te zien voor de sport liefhebber wel nog steeds via streams maar zolang dat werkt en geen abonnement vind ik dat prima.

4K

Er staat niet op de website dat de box 4k afspeelt maar dat kan dus wel alleen is dit gewoonweg niet te streamen wel konden we de resolutie veranderen naar 3840 × 2160 wat dus al UHD is wat wel gemeld word maar voor streams is dat nog niet echt een noodzakelijk iets vind ik aangezien meeste streams 720p 0f 1080p zijn.

update_menu

Wat vinden wij ervan?

Wat ik ervan vind ja dat was al duidelijk denk, ik vind het een gehele verbetering tegenover de 1ste versie deze is zoveel sneller en werkt daardoor een stuk gebruiksvriendelijker.
Jhon vond de box ook een gehele verbetering en dat ze niet meer de eerste versie zouden moeten aanbieden je mist dan gewoon iets.

Wat Kost het?

Toen wij de AFK-Box 2 kochten was deze €139,95 maar deze is nu voor €119,95 (het duurde even voor we de review plaatsten) dit is dus een zeer goede prijs voor deze custom box niet alleen voor de custom software maar ook omdat de box is aangepast en betere onderdelen gebruikt een standaard M8S.
Voor deze prijs krijg je de AFK-Box 2 (ingebouwde wifi), een afstandsbediening, HDMI kabel, voeding en een gebruikshandleiding (die je bij de eerste box ook niet kreeg)

Resultaat

4-star-image1

Pros

 • Overzichtelijk
 • Snelle levering en Prijs
 • Snel systeem

Cons

 • Als ik er één zou moeten noemen… Geen Android (maar ik mis dat niet)

Wil je meer weten over “de AFK-Box 2”  bezoek dan de AlleFilmsKijken website

Meer reviews lezen kan je hier

7 antwoorden
 1. Roland
  Roland zegt:

  Dank voor je review! Ik heb deze AFK-Box II besteld nadat ik jouw review gelezen heb.
  Waar kan ik het geluid omzetten naar DTS?

  En heb jij het ook gehad dat bij veel films het geluid niet afspeelt?

  Beantwoorden
  • Bart
   Bart zegt:

   Hoi Roland,
   volgens mij bij instellingen en dan systeem daar kun je diverse geluids aanpassingen maken.
   Geluid niet afspelen eigenlijk niet ik zelf had de box direct via de hdmi aangesloten op de tv hoe heb je deze aangesloten?

   en anders neem eens contact op met Allefilmskijken ze kunnen je vast wel helpen.

   Beantwoorden
 2. Cor
  Cor zegt:

  Beste Roland,

  ik had dezelfde vraag als jij. Als ik in de instellingen kijk, dan kan ik niet kiezen voor 7.1 optie, want dan krijg ik geen geluid. Hij speelt alleen 2.0 en stuurt dat naar mijn Samsung versterker.
  Als je bovenin in de geluidsinstellingen kijkt, dan zie je een naam staan van het audioapparaat en dan staat er ANALOOG!
  Je kunt dat niet veranderen of iets anders kiezen want het blijft niet activeren.
  Jammer…ik ga ook verder zoeken.

  Beantwoorden
  • Bart
   Bart zegt:

   Na contact met AFK kreeg ik het volgende terug: Kies bij geluidsuitgang “geoptimaliseerd” dan komen er onderaan enkele nieuwe functies beschikbaar bv “activeer doorvoer” daar kunt u het een en ander instellen (dit is voor iedere reciever anders) let ook op dat niet alle streams 5.1 of hoger hebben.

   Beantwoorden
 3. Maurice
  Maurice zegt:

  Is een mooie review. Maar helaas schrijven jullie niets over de streaming van dit apparaat.
  Hoelang dit duurt voor een film volledig afspeelt. En wat is de aanbieding van de series en films.
  Zitten er ook alle nieuwe films of series bij, kan je het downloaden dan naast je neerleggen.
  Iets uitgebreider graag.
  Moet ik dat met popcorntime vergelijken of met netflix. Daar zit nogal een groot verschil tussen.
  Dus wat mij betreft is de review maar zeer oppervlakkig.

  Beantwoorden
  • Bart
   Bart zegt:

   Hoi Maurice leuk dat je reageerd, Er staat een stuk in over het gebruik daarin meld ik dat items lekker vlot afspelen incl ondertiteling.
   Het aanbod heb ik idd niet beschreven maar je kan het idd vergelijken met popcorntime.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *