Dit is TV vs AFK-Box

Een veel besproken onderwerp omdat deze 2 vrijwel heel veel op elkaar lijken word er vaak gevraagd welke van deze boxen is nu beter.
We hebben dus deze 2 mediaspelers eens uitgekleed en bekeken waarmee ze nu te onderscheiden zijn van de ander ipv alleen het menu.

Specificaties

 • Dit is TV “The One”
 • Besturings-Systeem
 • Software
 • Skin
 • CPU Snelheid
 • Geheugen Snelheid
 • Dit is TV “The One”
 • OpenElec 4.2.1
 • XBMC 13.2
 • Custom SiO2
 • 900Mhz
 • 450
 • AlleFilmsKijken “AFK-Box”
 • OpenElec 4.2.1
 • XBMC 13.2
 • Custom Refocus
 • 1000Mhz
 • 600

AFK-Box of Dit is TV? Welke is dan nu beter

Met de bovenstaande gegevens kunnen we zien dat waarschijnlijk de AFK-Box beter zal presenteren aangezien hun een hogere snelheid gebruiken maar is dit dan ook zo crash vrij want normaal gesproken hoe hoger de inzet des te meer kans op falen van je hardware.
Na het inzien gebruikt de AFK-Box een fail-safe temp limit van 75 graden de Dit is Tv box heeft dat niet eens in zijn config ingegeven die gaan er zelf van uit dat het systeem zich zal verlagen bij een temperatuur van 90 graden wat de standaard fail-safe temperatuur van OpenElec is. Maar dat hoeft nog geen beginners fout te zijn normaal word deze temperatuur gewoon terug geschroefd voor meer zekerheid en behoud van je apparatuur.

ditistv of afk-boxNa onze benchmark testen die beide boxen gewoon overleefd hebben zonder crash hebben we besloten om de proef op de som te nemen en er eens werkelijk te bekijken welke nu sneller is hebben we ze gewoon eens beide naast elkaar gezet en de zelfde handelingen uitgevoerd in het volgende filmpje.

 

Na het naast elkaar houden van deze 2 leuke producten is ons besluit gevallen op de AFK-Box omdat deze beter presenteert ten opzichte van de prijs-product verhouding.

 

Hebben jullie ze ook al toevallig zelf getest? laat het ons weten wat jullie resultaten zijn in onderstaande reactie’s

 

7 antwoorden
 1. Theo
  Theo zegt:

  Ik heb de Dit is TV box en heb er wel af en toe klachten mee maar voor de rest werkt het wel maar als ik dit zo zie had ik toch beter voor die AFK-Box moeten kiezen maar ik had er niet van gehoord…

  Beantwoorden
 2. Rosa
  Rosa zegt:

  Ik heb zelf alleen ervaring met ditistv, en ik kan het iedereen afraden! We hebben 2 verschillende versies gehad, en met de One best wat problemen. De eerste werkte nog het beste, ondanks dat je 5 minuten nodig had om een serie/film uit te zoeken gezien het langzame menu. Toen de One speed kwam hebben we deze dan ook gelijk besteld. Toen kwamen we erachter dat niet alleen het product problemen vertoond, maar dat de service nog veel slechter is!

  Voorbeeld: we hadden een ticket ingediend omdat we al voor de 2e keer achter elkaar een corrupte kaart gekregen hadden, en daar hebben we na 2 maanden pas reactie op gehad. Facebook berichten worden verwijderd als je er iets in zet wat niet positief genoeg is, en ze geven geen geld terug als het je niet bevalt (iets over zicht termijn van 2 weken, maar de website werkte niet en ze reageerde niet op andere kanalen. daarnaast waren ze bang dat we de software gekopieerd zouden hebben, wat niet mogelijk was omdat het corrupt was)

  Inmiddels hebben we zelf een mini pc aangeschaft en de software van xmbc in combinatie met genesis geïnstalleerd.

  Beantwoorden
 3. robert-jan de landmeter
  robert-jan de landmeter zegt:

  Ik gebruik nu al enige maanden de A.F.K. box en ben er heel tevreden over. Prima box en aL HEEL WAT SERIES EN FILMS ZONDER HINDERLIJKE RECLAME GEZIEN.

  Beantwoorden
 4. mike
  mike zegt:

  Ik heb de ditistv box 2k besteld, deze zou binnen 6-8 werkdagen geleverd worden, dit heeft echter 16 dagen geduurt en ik wilde hem niet meer hebben. Na een retouraanvraag 2 weken lang geen gehoor gekregen. Tot ik een mail ontving met de vraag de reden van retour, in dezelfde minuut is ook gelijk mijn retouraanvraag geannuleerd dus mijn reden was toch niet relevant blijkbaar, verder 2 keer 20 min. aan de telefoon gehangen, geen gehoor. Na een mailtje met een vraag over een zogenaamde nieuwe bestelling kreeg ik binnen 10 min antwoord. Verkopen kunnen ze dus wel. Pakket is tevens niet geopend geweest en een dag na ontvangst is de retouraanvraag namens mij aangevraagd.

  Conclusie bestel hier niet

  Beantwoorden
 5. Raymond
  Raymond zegt:

  Met veel plezier werk ik met de AFK 2 box.
  Goede helpdesk en snel antwoord met de goede oplossingen.
  De bijgeleverde afstandsbediening hapert regelmatig maar met de app op mijn Samsung phone werkt het prima.
  Kortom veel waar voor mijn geld.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *