Filmspeler X9 Review

De Filmspeler X9 oftewel mediaplayer x9 wie kent deze niet het duurde even voordat we hier een review konden over te schrijven aangezien de box een nieuwe software update kreeg hadden we daar op gewacht en kunnen we nu onze beoordeling geven.

X9 review

Filmspeler X9 Review

Levering

Binnen 3 dagen kwam de Filmspeler X9 bij ons binnen dat is binnen de norm alleen duurde het even voordat we de nieuwe software kregen zodat we de box konden testen.

Opstarten/aansluiten

Het aansluiten is vrij eenvoudig nadat we de nieuwe software hadden gekregen deze geïnstalleerd door middel van bijgaande instructies en blijkt dus een puur openelec systeem te worden dus  Netflix en Android kun je niet meer gebruiken maar dat maakt mij niet echt uit ik mis dat niet..
Wat we vrijwel meteen zagen is het een geripte skin van “Dit is TV the one” ook moesten we wachten op de diverse addon updates maar dat was binnen 5 minuten gebeurd.
Omdat ik weet hoe deze skin werkt ben ik gelijk begonnen met het uitspitten van welke addons gebruikt worden en kom er achter dat dit eigenlijk gewoon bijna 1 op 1 kopie is niets is aangepast alleen de afbeeldingen dat is jammer.

Eerste keer in gebruik

Na het zien van het menu was het natuurlijk al vrij duidelijk hoe het werkt niets is anders dan een van mijn vorige reviews dus kan er exact het zelfde over schrijven.
Nadat we het eerste menu selecteren krijg je gelijk de eerste bug de “3” strepen op je scherm en moet je wachten tot het menu verschijnt.
Wel is dit menu wel wat sneller dan toen we deze op de raspberry pi van dit is tv afspeelden dat is dan weer een plus punt.
We gaan naar het kopje nieuw want we willen wel een nieuwe film bekijken natuurlijk hier staan diverse nieuwe films die we graag wilden zien de bediening gaat trouwen niet heel snel echt stapje voor stapje maar het werkt en we komen er wel. Na het openen van de film komen we in een source menu waar we dus even kunnen kijken welke streams we gaan kiezen we pakken de bovenste (gvideo) duurt enkele seconden en film speelt af inclusief ondertiteling.

Omdat we toch in de film zijn willen we eens kijken hoe het zit om ondertiteling aan te passen na een omslachtig menu doorgespit te zijn komen we bij ophalen andere ondertitels dit werkt best goed je krijgt een lijst met Engelse en Nederlandse ondertitels die je kan gebruiken.
Ook synchroniseren werkt het zelfde gewoon vooruit of achteruit en mocht het te lang zijn dan kunt u altijd een andere kiezen natuurlijk.

 

 

De Filmspeler X9 wat is het

Omdat de behuizing bekend voor komt hebben we deze eens aan onze pc gekoppeld en deze gestest wat voor hardware er word gebruikt hier dat het een MXQ is deze gebruikt hevc decode en de s805 processor wat wel redelijk snel is jammer is dat deze maar 1GB ram geheugen heeft.
Wij van mediaspeler-reviews vinden het heel normaal om voor voorgeprogrammeerde en je krijgt natuurlijk support een redelijk bedrag extra te betalen maar de prijs voor deze x9 is een beetje te veel van het goede denk ik zo.

Prijs?

Ja zoals hiervoor wat valt er over te zeggen €179,- voor deze box die redelijk gekopieerd is en ook niet eens zo heel krachtig is een beetje te veel van het goede vind ik.
Voor deze zelfde prijs of minder zijn er ook andere boxen beschikbaar.

Resultaat

2-star-image1

Pros

 • Simpel systeem

Cons

 • Kopie van DitisTV
 • Systeem mindere kwaliteit ten opzichte van anderen

Wil je meer weten over “filmspeler X9”  bezoek dan de filmspeler.nl website

Meer reviews lezen kan je hier

15 antwoorden
 1. jobon
  jobon zegt:

  dit is ronduit een waardeloos apparaat.
  Ondertiteling loopt zelden synchroon of zelf is de ondertiteling niet van de betreffende film maar van een andere film.
  Menu is erg onstabiel en de afstandsbediening haperde al na een week. Proberen in contact te komen met de verkoper.
  Na verschillende pogingen niet thuis. Aftersales ronduit belabberd. Ja en nu kreeg ik een mailtje dat ik voor een uiterst interessant prijsje een update aan kon schaffen waardoor het apparaat stabieler zou gaan werken. Zacht prijsje 89,00 euro. Als je een apparaat verkoopt dat niet stabiel is hoor je de betreffende software update gratis aan te bieden. Het was eens en nooit weer.

  Beantwoorden
  • Bart
   Bart zegt:

   Dit is natuurlijk niet de service waar u op zit te wachten aangezien het apparaat ook voor 7x de waarde word verkocht mag u er wel van uit gaan dat het een beetje gebruiksvriendelijk is.

   Beantwoorden
 2. S
  S zegt:

  In het begin werkte het allemaal soepel, kreeg je nog hulp.
  Nu moet je alles maar op een forum uitzoeken en worden er bedragen gevraagd waarvan je denkt mwa.
  Ze adverteren met 1x aanschaf daarna nooit meer betalen.
  Ze laten je gewoon stikken en vragen voor elk advies of hulp geld.
  Afzetters!!!! EENS maar NOOIT meer

  Beantwoorden
 3. Ap
  Ap zegt:

  Zo veel ellende meegemaakt met dit kast vast lopen niet opstarten filmspeler dertig keer naar gekeken maar geen oplossing, wn als je blijft reclameren blokkeren ze je op adres zodat je geen contact met ze kan krijgen, niet kopen is rommel, geen service, je kan net zo goed je geld op straat gooien,, als er goede reviews staan zijn ze van medewerkers zelf troep eerste klas,

  Beantwoorden
 4. Breinchirurg
  Breinchirurg zegt:

  Heb hem voor aanbiedingsprijs gekocht maar vind het een waardeloos ding ze bieden telkenmale updates aan of je even wil betalen,baal er van dat je blijft uploaden nee zonde van je geld zijn veel betere streamers op de markt!
  Service dat woord kennen ze niet denk ik?

  Beantwoorden
 5. Ron
  Ron zegt:

  Ik heb de X-9 versie 1 gehad, toen een update gekocht, dan zou de X-9 sneller zijn. Blijkt de Update alleen voor de X-9 Versie 2 te zijn. Dus voor niets een up date gekocht, ook niet door hen terug genomen. Uiteindelijk de X-9 versie 2 gekocht….dit zou het zijn. Nou m ooi niet, nog niet 1x fatsoenlijk een film kunnen kijken.
  Vandaag een mail van de oplichters dat er een “Realtime Update” beschikbaar is voor de X-9 versie 2. Dat zou mooi zijn, nooit meer gedonder met dat kastje. MAARRRRR het kost wel € 79,- en dan moet je eerst de X-9 opsturen €20,- zodat zij eerst de software in het X-9 kastje kunnen aanpassen.
  Al met al ben ik nu €300,- kwijt en heb nog geen goed werkende systeem.
  Een kennis heeft mij al voor gek verklaard, de software waar Filmspeler.nl reclame mee maakt is vrij verkrijgbaar op internet. Mijn kennis gaat de X-9 aanpakken, nieuwe software erop zodat deze wel werkt. De mannen van Filmspeler zullen aan mij geen eurocent meer verdienen, het zijn OPLICHTERS van de eerste orde.

  Beantwoorden
 6. Wilma
  Wilma zegt:

  Voor heel veel geld gekocht.
  Meeste nieuwe films zijn cam versie heel slecht kwaliteit geen ondertiteling
  Staat regelmatig vast moet de stekker eruit en je moet je zelf update wat voor een leek heel ingewikkeld is
  Nu weer een mail gehad voor een upgrade weer haast honderd euro betalen terwijl hij al haast twee honderd kost
  Ik vind dat dit kosteloos gedaan moet worden ik heb al genoeg er voor betaald

  Beantwoorden
 7. Ron
  Ron zegt:

  Ik heb de eerste versie X9 gehad, die deed het rond uit slecht, zeg maar gewoon niet. Toen versie 2 de zgn. X9 v2, die doet het ook helemaal niet. Het is één grote oplichterij, het hele systeem is door een kennis van de X9 verwijderd en er is gratis en voor niets een super systeem opgezet, nl. DOKI. Dit kost niets en werkt uitstekend.
  Dus NOOIT bij FILMSPELER en X-9 kopen, het kost veel geld, het is een oplichterij van de hoogste orde.

  Elke keer weer iets nieuws, ik weet dat over een aantal maanden de X9-V3 uitgebracht gaat worden, simpelweg omdat de huidige versie de nieuwste Android niet zal ondersteunen.
  Filmspeler.nl blijft zichzelf verrijken.
  Kijk en installeer DOKI.

  Beantwoorden
 8. Vandijk
  Vandijk zegt:

  Ben het eens met de negatieve reacties. Heb de x9 gekocht na dat itempje op het journaal. Die versie is niet meer te updaten. Belachelijk! Ze vragen veel te veel geld. Oplichters zijn het.

  Beantwoorden
 9. marco willems
  marco willems zegt:

  Bij Filmspeler aangeschaft de X9V2, mensen NOOIT iets kopen bij dit malafide bedrijf,
  hij heeft het nooit goed gedaan , iedere keer van stroom af om te starten, , aan/uit
  functioneert niet , service heel slecht, onbereikbaar , na half jaar mailen met steeds “u moet opnieuw install ” kon ik opsturen voor 20 e en verzendkosten, smeerlappen, en
  hij deed het nog steeds niet , 175 e weggegooid en je krijgt niemand te pakken !!!

  Beantwoorden
 10. Edwin
  Edwin zegt:

  Ook veel spijt dat ik deze gekocht heb. Kodi werkt op zich goed, maar IPTV wat zij aanbieden is waardeloos. En contact opnemen is onmogelijk en klachten worden genegeerd. Nu heb ik, als ik het goed heb, ook een probleem omdat de X9 v2 nog op Android 4.2 draait en je daardoor niet kan updaten naar Kodi 17. Het kastje zelf en de software updates zijn ook belachelijk duur. 1 keer betalen en dan klaar gaat bij hun niet op.

  Echter, waar het de richting van oplichting gaat is het keurmerk van thuiswinkel waarborg wat zij voeren. Vanwege de vele klachten zijn zij geschorst door thuiswinkel waarborg en zij hebben ook al een aangetekend schrijven gekregen om het logo te verwijderen. Echter, blijven zij het keurmerk gewoon voeren terwijl ze dit niet mogen.

  Beantwoorden
 11. piet
  piet zegt:

  ik ben ook belazerd door filmspeler met het kopen van de X9 box
  niets werkte naar behoren zoals het zou moeten doen
  Filspeler beloofde mij een nieuwe box wanneer ik de oude zou terug sturen met het bijbehorende retour formulier.
  dat heb ik gedaan en sinsdien nooit geen box gehad en zij waren ook niet meer bereikbaar.
  omdat ik met After Pay de X9 gekocht had en deze uiteraard niet betaald heb vanwege het niet nakomen van de toezegingen van filmspeler heb ik nu een probleem met After Pay
  oplichters ijn het

  Beantwoorden
 12. janny.kooi
  janny.kooi zegt:

  hallo onze x9 die doet het helemaal niet meer dat vind ik wel jammer kan ik er nog wel wat aan doen
  help me aub ik heb hem nog niet zo lang vr gr van janny kooi

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *